دانلود آهنگ قدیمی افسانه حیات از دلکش
دانلود آهنگ قدیمی افسانه حیات از دلکش
آهنگ افسانه حیات از دلکش با لینک مستقیم از سایت هیژا موزیک
عصمت باقرپور بابلی (زادهٔ ۷ اسفند ۱۳۰۳ در بابل – درگذشتهٔ ۱۱ شهریور ۱۳۸۳ در تهران) با نام هنری «دلکش»، خواننده موسیقی سنتی، فولکلور و پاپ ایرانی بود.
از وی با عناوینی چون «زن حنجره طلایی»، «بانوی آواز ایران» و «آتش کاروان هنر» یاد میشود.
او ترانههایش را تنها به دو زبان فارسی و مازندرانی خواندهاست. وی همچنین در چند مورد به ترانهسراییهم پرداخته و این کار را با تخلص «نیلوفر» انجام دادهاست.
از جمله ترانههایی که او خود نوشته و خوانده، ترانهٔ «ساز شکسته» است.
جوانی دلکش و کار در رادیو
اولین اجرای دلکش در رادیو در سال ۱۳۲۳ بود و از همان دفعهی اول که صدایش از فرستندهٔ «بیسیم پهلوی» در چهارراه سیدخندان تهران پخش شد، توجه همگان به سوی خودش جلب کرد.
در زمان فعالیت دلکش، آهنگسازی که با او همکاری کند وجود نداشت به همین خاطر نمیتوانست تصنیف بخواند، ولی او پس از خواندن هر آواز در رادیو
روح الله خالقی در هنگام آغاز فعالیت هنری و جدی عصمت باقرپور نام هنری «دلکش» را برای وی برگزید. دلکش نام گوشهای از دستگاه ماهور است.
تکنیک خواندن و صدای دلکش
- طبق گفتهی یک پژوهشگر و کارشناس موسیقی، رضا مجرد، دلکش تنها خواننده با صدای چپ کوک زنانهای بود که در خوانندگی «راستکوک» هم تبحر کافی را داشت.
- صدای دلکش از قدرت و گستردگی بالایی برخوردار بود و طبق گقتهی استادان موسیقی آوای او یک «صدای سینهای» بود.
- بهترین صدای دلکش در محدودهی آلتو بود، ولی او در محدودههای صوتی تنور، سوپرانو و متزو سوپرانو نیز مهارت کافی داشت.
- دلکش از سلفژ چیزی نمیدانست و در پاسخ به این که با توجه به نیاموختن سلفژَ، نمیترسد که اشتباه کند گفته بود که اشتباه برای تحصیلکردههاست و آدمهای بیسواد و کمادعا به دلیل احساس مسئولیت در کارشان معمولاً کمتر اشتباه میکنند.
درگذشت دلکش
دلکش پس از مدتی که در بیمارستان بستری بود در ۱۱ شهریور ۱۳۸۳ در بیمارستان ایران مهر تهران به دلیل بیماری کلیوی درگذشت و جنازهاش پس از چهار روز در امامزاده طاهر کرج به خاک سپرده شد و تنها چند روزنامه خبر مرگ او را در چند خط نوشتند. «محمدحسین همافر» رئیس مرکز موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیشنهاد کرد تا پیکر دلکش در قطعه هنرمندان بهشت زهرا به خاک سپرده شود، ولی همسر پیشین دلکش، «داریوش فزونمایه» با این کار مخالفت کرد.
دیدگاه خود را بگذارید